Pharmamarketeer
KNMG steunt actie van 'Artsen Slaan Alarm' over de gevaren van vapen

KNMG steunt actie van ‘Artsen Slaan Alarm’ over de gevaren van vapen

KNMG steunt actie van ‘Artsen Slaan Alarm’ over de gevaren van vapen

Artsen hebben vandaag een krachtig signaal afgegeven over het toenemende gebruik van e-sigaretten (vapes) onder jongeren. Maar liefst 1 op de 5 jongeren heeft in het afgelopen jaar weleens een vape gebruikt. Er zijn zelfs al basisschoolkinderen die beginnen met vapen. Veel ouders zijn zich niet bewust van de schadelijke gevolgen van e-sigaretten. Het is alarmerend dat de tabaksindustrie doelbewust jongeren verslaafd maakt aan deze producten. Om dit probleem onder de aandacht te brengen deelt het collectief Artsen Slaan Alarm vandaag 4 schokkende feiten over vapen. Dit doen ze door in te breken in de media: op tv, op de radio, op social media, in de krant en op straat.

Vier feiten over vapen

  • Uit veel vapes komt meer giftige en verslavende nicotine dan uit een heel pakje sigaretten.
  • Nicotine verstoort de ontwikkeling van hersenen en dat is onherstelbaar.
  • Nicotine vergroot de kans op verschillende psychische problemen.
  • Vapende jongeren gaan drie keer zo snel sigaretten roken.

De artsen hopen op deze manier dat alle ouders in Nederland de feiten leren kennen en deze delen met andere ouders, om zo samen alle jongeren in Nederland te beschermen. De hartenkreet van de artsen is te vinden op artsenslaanalarm.nl.

KNMG-voorzitter René Héman: ” De gezondheid van hun kinderen wordt bedreigd. Het is onze missie om deze jonge levens te beschermen. Laten we onze kennis en invloed als artsen inzetten om een generatie te beschermen tegen de gewetenloze praktijken van de tabaksindustrie en de ernstige gezondheidsrisico’s van hun vapes.’

De KNMG pleit ervoor dat deze belangrijke informatie over de gevaren van vapen voor iedere ouder beschikbaar is. Een hele generatie valt ten prooi aan een potentieel levenslange verslaving, terwijl de kennis over de ernstige gevolgen hiervan niet breed genoeg bekend zijn. Het is hoog tijd dat hier verandering in komt.

Kijk voor meer info en een overzicht van de feiten op de website van #artsenslaanalarm.

Cover picture: Designed by Freepik
Medhc-fases-banner
Advertentie(s)