Pharmamarketeer

Voorkom verandermoeheid, neem je medewerkers mee in een continu proces

Weer een verandering… Tegenwoordig wordt er veel van medewerkers gevraagd, terwijl ze eigenlijk verandermoe zijn. Hoe zorg je er nou voor dat je verandermanagement mensgerichter wordt? Waar moet je beginnen bij het vergroten van de verandervolwassenheid van jouw organisatie?

Organisaties blijven constant innoveren en technologie ontwikkelt steeds sneller. Ondertussen worden medewerkers alleen maar meer verandermoe. Deze veranderingen komen eigenlijk nooit één voor één, maar vaak met meerdere tegelijk. Er wordt veel van medewerkers gevraagd om deze verandersnelheid te kunnen bijbenen. Daarbij helpt het ook niet als je medewerkers niet goed meeneemt in de nieuwe situatie.

Denk aan slechte communicatie over de voordelen van en beweegredenen bij verandering. Of als er geen tijd wordt gemaakt om de nieuwe omstandigheden te kunnen omarmen. Inmiddels wordt adoptie steeds vaker genoemd als essentieel onderdeel bij veranderingen, om medewerkers goed te kunnen begeleiden naar een nieuwe situatie. Ondertussen zie je langzaam ook een beweging gaande binnen organisaties waarbij ze er klaar voor zijn om te gaan kijken hoe adoptie een vast onderdeel bij transformaties kan worden. En wat ze kunnen doen om hier een continu proces van te maken.

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)