Pharmamarketeer

Te weinig uren in de dag? 8 apps om tijd te besparen

Soms lijkt het alsof apps alleen maar willen dat we er meer en meer tijd aan besteden: dat geldt sowieso voor TikTok en andere social media. Echter is de dag nu eenmaal maar 24 uur en daarin moet je niet alleen slapen, maar ook nog werken, voor jezelf zorgen en misschien zelfs voor anderen zorgen. Heb jij vaak te weinig uren in de dag, dan noemen wij apps die je juist helpen om tijd te besparen.

Google Maps

Het is geen verrassende keuze en je zal deze app ongetwijfeld al gebruiken, maar er kan zoveel meer mee dan veel mensen denken. Google Maps is natuurlijk handig om met de auto ergens naartoe te navigeren, maar als je auto niet wil starten, dan kun je er ook binnen een paar seconden mee opzoeken of het met het OV bereisbaar is (of desnoods met de fiets of lopend). Ook kun je in Google Maps zien hoeveel bijvoorbeeld benzine kost, waardoor je snel kunt bepalen waar je naartoe gaat als je auto het wel doet en je moet tanken. En misschien staat het soms stom om op je telefoon ergens naartoe te navigeren als je loopt, maar het kan je veel tijd besparen in plaats van dat je koppig denkt wel te weten waar je naartoe moet. De grootste tijdbesparing van Google Maps is dat het kan vertellen hoe lang je over iets doet: dat helpt je een veel betere inschatting te maken van hoe laat je weg moet. Hij kan zelfs rekening houden met de normale drukte op de weg op dat specifieke tijdstip.

RescueTime

De slogan van deze app is ‘take back control of your time’: met andere woorden: neem het eigenaarschap over je tijd terug. Beheer het lekker zelf! Met deze app wordt inzichtelijk hoe lang je eigenlijk overal mee bezig bent, waarbij onder andere automatisch kan worden meegenomen hoeveel tijd je op bepaalde apps spendeert. Dat laatste kunnen sommige telefoons ook, maar RescueTime maakt het net even specifieker. Juist omdat je hierin ook zelf kunt registreren hoe lang je bijvoorbeeld aan een bepaalde taak werkt en omdat hij ook websites meeneemt, krijg je bovendien een veel breder plaatje van de tijdslurpers in je leven.

Advertentie(s)