Pharmamarketeer
Stoppen met lokale SEO? Dit zijn de consequenties

Stoppen met lokale SEO? Dit zijn de consequenties

Stoppen met lokale SEO? Dit zijn de consequenties

Inflatie, inflatie, inflatie. Misschien overweeg je als lokale ondernemer om te stoppen met SEO. Maar wat gebeurt er precies als je stopt? Gaat dan al het werk (en jouw investering) verloren?

Google begint pas als jij stopt

SEO is een langetermijnstrategie voor marketing, en iedereen die zich bezighoudt met SEO zal dit kunnen beamen.

Zodra je een pagina live zet en klaar is om geïndexeerd te worden, kan Google er pas mee aan de slag. En op dat moment ligt de bal bij Google. Pas dan gaat ze beslissen waar en hoe de pagina getoond kan worden. Het eerste wat ze gaat doen is de pagina bezoeken, crawlen en dan pas indexeren. En dan kan de pagina pas in Google gevonden worden.

Hoe snel je goed vindbaar bent is afhankelijk van meerdere factoren die Google gebruikt. Je kunt hier denken aan het aantal concurrenten, het type zoekwoord, of het een lokale, nationale of internationale zoekopdracht is, etc. Maar ook het gebruik van de juiste (zoek)woorden op de pagina.

Google kijkt niet naar hoe mooi jouw pagina is geschreven, of dat er geen spelfouten staan, maar gebruikt de inhoud wel om te beslissen of deze goed aansluit bij een bepaalde zoekopdracht. En dat geldt niet alleen voor de content die een bezoeker leest. Het gaat ook om de inhoud van de broncode, zoals gestructureerde data.

Dus hoe minder sterk de concurrentie is, hoe makkelijker het is om snel hoog te scoren. En dat blijkt vooral wanneer het om lokale zoekresultaten gaat.

Het geld is (bijna) op?

Tijdens een crisis moet je soms snel belangrijke keuzes maken, zoals investeren of besparen. Door te begrijpen hoe SEO werkt, en hoe lang het effect kan hebben, kun je hopelijk betere beslissingen maken.

Het is daarbij uitermate belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle statistieken. Dan moet je niet alleen aan belangrijke meetpunten van SEO denken, zoals de huidige posities, het aantal bezoekers en conversies. Je moet ook weten wat andere marketingkanalen opbrengen, welke kosten je daar maakt, waar de meeste kosten worden gemaakt en hoe die in verhouding staan met de opbrengsten.

Stoppen met SEO kan een risico zijn, afhankelijk van het contract met het SEO-bureau. Er zijn namelijk bureaus die bijvoorbeeld backlinks ‘verhuren’, en zodra je het contract stopt worden de backlinks verwijderd. En daardoor kunnen de posities in Google op den duur verslechteren.

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)