Pharmamarketeer

Prix Galien Awards uitgereikt aan dr. Frances de Man, Pemazyre, Zolgensma en Scinus Cell Expansion System

Vanavond 16 mei zijn in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal in Leiden weer de Prix Galien Awards uitgereikt. De Prix Galien Awards belonen uitzonderlijk, begaafde onderzoekers, fraaie medische technologieën en innovatieve of betekenisvolle ontwikkelingen op het gebied van de farmacologie en farmacotherapie. Het was de 29e keer dat deze Awards in Nederland werden uitgereikt door juryvoorzitters prof. dr. Koos Burggraaf en prof. dr. Lisette van Gemert – Pijnen. Bij deze gelegenheid lieten sprekers dr. Nicky Hekster en prof. dr. Marc Bonten ook hun visie schijnen op respectievelijk Artificial Intelligence in Gezondheidszorg en Levenswetenschappen: Hype of Realiteit? en De snelste weg naar de beste behandeling tijdens een pandemie’.

De Prix Galien Research Award 2022 is toegekend aan dr. Frances de Man, werkzaam op de afdeling longziekten van Amsterdam UMC, locatie VUmc, waar zij in 2010 haar doctorstitel behaalde na daarvoor een dubbele master in de BioMedische wetenschappen te hebben afgerond. Haar onderzoek richt zich met name op het ontrafelen van de oorzaken van rechter hartfalen, een gevreesde en onbehandelbare complicatie van pulmonale hypertensie.

Winnaar vande Prix Galien Pharmaceutical Award 2022 is Pemazyre® (pemigatinib), geïndiceerd bij gevorderde of gemetastaseerde cholangiocarcinoom van de firma Incyte BioSciences Benelux. Genomineerd in deze categorie was ook Evrysdi® (risdiplam), geïndiceerd voor de behandeling van 5q spinale spieratrofie (SMA) van Roche Nederland.

Winnaar vande Prix Galien Biological Award 2022 is Zolgensma® (onasemnogen abeparvovac), geïndiceerd bij Spinale Spier Atrofie (=SMA) type 1 of SMA t/m 3 kopieën van het SMN2-genvan de firma Novartis Gene Therapies. Genomineerd werden Idefirix® (imlifidase), voor de desensibilisatiebehandeling van hoog gesensibiliseerde volwassen niertransplantatiepatiënten van Hansa Biopharma en Takhzyro® (lanadelumab), geïndiceerd bij hereditair angio-oedeem van Takeda Nederland.

De 4e Prix Galien MedTech Innovation Award werd uitgereiktvoor Scinus Cell Expansion System, een innovatieve bioreactortechnologie die stamceltherapie en regeneratieve geneeskunde breed toegankelijk kan makenvan firma Scinus Cell Expansion Netherlands. Genomineerd in deze categorie was verder Enatom, een anatomie-atlas met de unieke combinatie van 3D-fotorealistische anatomie en visualisatietechniek van VIEMR in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)