Pharmamarketeer

‘Nederland loopt achter met digitale gezondheidstechnologie’

Nederland loopt achter als het gaat om het gebruik van digitale gezondheidstechnologie. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘Future Health Index’ van Philips.

Zo maken Nederlanders bijvoorbeeld minder dan andere Europeanen gebruik van mobiele apps en activity trackers om stappen en calorieën te tellen of de bloeddruk te meten. Bovendien geeft 37 procent van de respondenten aan dat er niets is wat het waarschijnlijker maakt dat ze deze hulpmiddelen in de toekomst wel gaan gebruiken.

Een drempel voor het toepassen van deze inzichten zou kunnen zijn dat een meerderheid van de Nederlanders het moeilijk tot zeer moeilijk vindt om de betrouwbaarheid van de informatie in te schatten.

De verzamelde inzichten worden daarom slechts beperkt gedeeld met de huisarts of de behandeld arts. Hierdoor worden deze inzichten nog niet ten volle benut.

De onderzoekers van de Future Health Index (pdf) geven ook aan dat de noodzaak voor verandering in Nederland als minder urgent wordt ervaren omdat Nederlanders gezonder en gelukkiger zijn in vergelijking met andere landen.

Er moet volgens het onderzoek meer worden gedaan om de voordelen van digitale gezondheidstechnologieën onder de aandacht te brengen en een breder gebruik onder Nederlanders te stimuleren.

De huisarts en behandeld arts kunnen hierbij een rol spelen. Uit het onderzoek blijkt namelijk tevens dat Nederlanders meer bereid zijn om digitale technologie toe te passen als zorgprofessionals dit zouden aanbevelen.

Advertentie(s)
Geen nieuws missen?
Volg de duizenden farma professionals die Pharmamarkteer.nl via e-mail lezen

Uw inschrijving is gelukt.
Bedankt!
Naar Pharmamarkteer.nl