Pharmamarketeer

Microsoft Teams kan audio omzetten in tekst

Microsoft Teams wordt wereldwijd massaal gebruikt. Het communicatieplatform is ideaal voor videocalls met grotere groepen. Daarom zetten vooral bedrijven het in sinds we vaker thuiswerken. De ontwikkelaars van het platform hebben niet stilgezeten. Engelstalige audio kan omgezet worden in tekst en dat gaat zo snel dat het bijna live gebeurt. Perfect als je een deel van de videocall hebt gemist of het later nog eens wil nalezen. Concurrent Zoom doet dit trouwens al, ook voor gratis accounts.

Transcriptie ingebouwd

Hoewel de transcriptie-functie nu alleen nog in het Engels wordt aangeboden, is het een belangrijke ontwikkeling. Bovendien vergaderen ook Nederlandse bedrijven regelmatig in het Engels. Live Transcriptie geeft een schriftelijke opname van de gesproken tekst weer. Hiervoor identificeert het systeem elke deelnemer aan de vergadering. Een notulist wordt tijdens vergaderingen overbodig. Microsoft geeft aan dat onder andere de hoge nauwkeurigheid een uitdaging vormde. In de afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van het platform. Geavanceerde Artificial Intelligence (AI) helpt om de spraak tot in detail om te zetten in tekst.

Microsoft bewaart de gegevens niet

Niemand bij Microsoft kan de inhoud van de vergadering zien, zo wordt ons verzekerd. Samengestelde modellen worden automatisch na elke vergadering verwijderd. Ook gebruikt of bewaart Microsoft de gegevens niet om zijn eigen AI te verbeteren. Live transcriptiebestanden van Teams worden opgeslagen in het Exchange Online-account van de organisator van de vergadering. Voor de zekerheid benadrukt Microsoft wel dat live transcriptie niet 100% accuraat is en er niet op vertrouwd mag worden in levensveranderende situaties.

Advertentie(s)