Pharmamarketeer
Een veelbelovende vorm van videomarketing?

Een veelbelovende vorm van videomarketing? De uitlegvideo!

Een veelbelovende vorm van videomarketing?

Natuurlijk kun je als expert gaan bloggen, schrijven op social media, aan de slag met e-mailmarketing… Maar ja, heeft dat zin? Hoe blijf je als expert overeind op een échte en persoonlijke manier?

In Amerika is al veel onderzoek gedaan naar het gebruik van videomarketing. Even een paar ‘figures’:

  • Opvallend is dat de high tech industrie in Amerika veruit het meest gebruik maakt van video. Deze sector maakt gemiddeld 583 video’s gevolgd door de ‘Financial Services’ met 490 video’s en de ‘Education and Public services’ met 433 video’s.
  • User-generated video’s zijn in Amerika erg populair: een vorm van content die geplaatst is door gebruikers van jouw product of dienst. Deze vorm maakt 60% uit van de video’s uit 2020. Dit is een stijging van 128% ten opzichte van 2019. Dit had alles te maken met de COVID-19 pandemie, waarin de meeste organisaties noodgedwongen op afstand moesten gaan werken. Video werd hét nieuwe communicatiemiddel. Organisaties hebben de voordelen en de toegevoegde waarde ervan ervaren en zijn inmiddels vertrouwd geraakt met de werking van video. (Bron: Vidyard Video in Business Benchmark Report).
  • 64% van de marketeers zegt dat de marketingplannen voor 2021 en 2022 zijn beïnvloed door de COVID-19 pandemie. Hiervan zegt driekwart dat dat deze beïnvloeding positief is en het gebruik van video waarschijnlijk verder zal toenemen. (Bron: Wyzowl Video-Survey, 2022).

Video en de customer journey […]

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)