Pharmamarketeer
Digitale marketing wordt beperkt door verbeelding, niet door technologie

Digitale marketing wordt beperkt door verbeelding, niet door technologie

Digitale marketing wordt beperkt door verbeelding, niet door technologie

Het huidige landschap van digitale marketing wordt niet noodzakelijk gedefinieerd door de snelle technologische vooruitgang. Het wordt eerder beperkt door onze eigen grenzen qua verbeelding. Als we het potentieel van kunstmatige intelligentie (AI) onderzoeken, is het duidelijk dat, hoewel AI kan optimaliseren wat we doen, het aan ons is om innovatieve methoden te bedenken voor het gebruik ervan.

De Essentie van Digitale Marketing

Het is essentieel te begrijpen dat digitale marketing veel meer is dan alleen online banners, sociale berichten, video’s of landingspagina’s. Zelfs het ontwerpen van templates is niet de kern. Echte digitale marketing draait om het uitvoerig begrijpen van de vele digitale hulpmiddelen en het gebruiken ervan om de kern van bedrijfsproblemen aan te pakken. In wezen dient technologie als een brug te dienen tussen de uitdaging en de oplossing ervan. De “wat als?” vraag, die we vaak over het hoofd zien, is de sleutel tot innovatieve probleemoplossing.

Praktische Toepassingen van Technologie

Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een chatbot. Traditionele bots kunnen reageren op basis van vooraf ingevoerde FAQ’s. Door ChatGPT te combineren met een Groot Taalmodel (LLM), wordt de gebruikerservaring verbeterd, waarbij de focus verschuift van eenvoudige prompts naar boeiende gesprekken. Retailers gebruiken daarentegen CCTV-camera’s om winkel-warmtekaarten te genereren. Stel je voor dat je deze technologie gebruikt om in real-time gerichte advertenties aan winkelende mensen te leveren, hun verblijfsduur in de winkel te optimaliseren of zelfs onze e-commerce strategieën te verfijnen op basis van hun gedrag.

Transformerende Informatie Inzichten

AI effectief gebruiken is anders dan het gewoon gebruiken van AI. We hebben vast allemaal wel eens hypothetische klantprofielen opgesteld, waarbij we probeerden de doelgroep in te schatten. Nu stellen platforms zoals delve.ai ons in staat om nauwkeurige persona’s af te leiden van echte siteanalytics, waardoor we real-time inzicht krijgen in de psyche en demografie van ons publiek. Bovendien kan het innovatieve model van Stable Diffusion nu video’s maken op basis van louter gedachten, een idee dat baanbrekend is voor de marketingwereld.

Om voorop te blijven lopen en echt het potentieel van opkomende technologieën te benutten, moeten marketeers een meer verkennende aanpak aannemen. De vraag “wat als?” moet centraal staan in onze strategieën. Alleen dan kunnen we echt een revolutionair tijdperk van digitale marketing binnenstappen.

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)