Pharmamarketeer
10 handige apps & AI-tools

10 handige apps & AI-tools voor jouw video’s

10 handige apps & AI-tools

Je wil graag snel en simpel social video’s maken, bewerken en publiceren, maar wanneer kies je nou voor welke app? De technologie rondom video editing met apps en AI gaat razendsnel. Hier 10 tools om je op weg te helpen met je social video’s.

1. Canva, meer dan social media templates

Wist je dat je ook heel makkelijk video’s kunt maken en bewerken in Canva? Mét kant-en-klare sjablonen? Er is zelfs een AI-tool waarmee Canva met 1 druk op de knop een video voor jouw edit. Deze tool heet ‘Magic Design for Video’ en wordt momenteel uitgerold.

Handige social video-weetjes over Canva:

 • Pluspunt: transformeer content met de druk op één knop. Maak bijvoorbeeld van een presentatie een video. Of van een video een blogartikel.
 • Minpunt: veel van Canva’s AI-tools in de Magic Studio zijn alleen toegankelijk voor Canva Pro-gebruikers.
 • Canva’s Magic Studio heeft een heleboel laagdrempelige AI-tools, zoals het weghalen van je video-achtergrond met 1 knop.

2. InShot, een van de meest gebruiksvriendelijke apps

Laagdrempelig en veelzijdig. Dat is de app van InShot. De app werkt op zowel iOS- als Android-apparaten. Net als Canva (pro versie) biedt InShot ontzettend veel extra tools. Met 1 klik op de knop kun je bijvoorbeeld achtergrond van een foto of video verwijderen.

Handige weetjes over Inshot:

 • Pluspunt: de gratis versie is vrij uitgebreid én gebruiksvriendelijk. Zelfs het werken in lagen (PiP, zoals het heet in InShot) is een fluitje van een cent, dus handig voor uitgebreide social video’s.
 • Minpunt: de InShot-muziekbibliotheek mist nieuwe en trendy opties, naar mijn mening.
 • Volledige controle over tekst, zoals lettertype, kleur, grootte, duur en zelfs animatie.

3. CapCut, geliefd voor TikTok- en Instagram-video’s

CapCut is de video-editor app van TikTok, waar je de leukste behind-the-scenes en how-to video’s mee kunt maken. Met Capcuts zogenoemde sjablonen kun je in een handomdraai een video editen op de maat van trendy muziek.

Handige weetjes over CapCut:

 • Pluspunt: inclusief een uitgebreide muziekbibliotheek met professionele soundtracks en trendy muziek, automatische ondertiteling in verschillende talen, en verschillende toffe AI-tools en video-effecten.
 • Minpunt: CapCut is onderdeel van het moederbedrijf van TikTok, dus niet alle bedrijven/organisaties willen of kunnen gebruik maken van deze app/software.
 • Maak in een handomdraai een impressievideo op de maat van de muziek met CapCuts sjablonen.

4. Captions, meer dan alleen ondertitelen

Een van mijn persoonlijke favorieten, met name omdat Captions zo ontzettend snel AI-tools heeft ontwikkeld de afgelopen maanden.
Deze app is getransformeerd van een relatief eenvoudige ondertitelingstool tot een krachtpatser van AI-bewerkingstools. Deze app voegt voortdurend nieuwe functies en tools toe. Dus niet zo gek dat deze app niet gratis is.

Handige weetjes over Captions:

 • Pluspunt: ondertitel razendsnel en maak gepersonaliseerde muziek met de AI-muziektool.
 • Minpunt: Captions is niet ontworpen voor basisvideobewerkingen, zoals lagen toevoegen. Werkt voor basis-edits iets minder intuïtief.
 • De eye correct-tool is een ware uitkomst voor iedereen die vergeet om in de cameralens te kijken. De AI-tool corrigeert het oogcontact, zodat het lijkt alsof je in de cameralens kijkt.

5. Quik, voor een snelle impressievideo

Kort, maar krachtig. Deze app doet wat hij zegt: snel een video maken. Selecteer een paar foto’s en video’s en Quik monteert ze automatisch voor je, op de maat van de muziek.

Handige weetjes over Quik:

 • Pluspunt: simpel en snel een leuke video, edit-ervaring is niet nodig.
 • Minpunt: je kunt met Quick niet in lagen werken, dus je kunt geen video in een video plaatsen.
 • Ideaal voor snelle impressievideo’s van een evenement, open dag of teamuitje.

6. Kinemaster, voor de serieuze editor

Ben je gewend om te editen, of zoek je een app zonder al teveel poespas? Een duidelijk overzicht in deze app, want je scherm is horizontaal (fijn als je op de telefoon edit!)

Handige weetjes over Kinemaster:

 • Pluspunt: met een horizontaal (liggend) scherm je social video’s bewerken op je telefoon in een rustige edit-omgeving.
 • Minpunt: zonder abonnement krijg je een watermerk rechtsboven in beeld.
 • Handig voor de traditionele, serieuze editor.

7. Vormats, speciaal ontworpen voor zakelijke content

Van Nederlandse bodem, een innovatieve video-app voor consistentie en een uniforme huisstijl. Vormats is een alles-in-éénplatform. Het helpt namelijk met het bedenken van je videoplan of script, en kan jou ook nog begeleiden tijdens de opname en edit.

Handige weetjes over Vormats:

 • Pluspunt: deze app met geintegreerde AI-tools loodst je door het hele video-proces heen, van videoplan tot edit.
 • Minpunt: je zit vast aan een abonnementsmodel.
 • Handig voor teams die social video’s serieus willen inzetten, en dat op een makkelijke, laagdrempelige manier willen doen.

8. AI-muziek, Captions genereert muziek die bij je video’s past

Een van de lastigste keuzes bij het maken van een social video, is vaak de muziek. Wist je dat er apps bestaan die AI-muziek voor jou genereren? De app Captions kan dit bijvoorbeeld al doen. In 3 stappen geef je aan wat voor muziek je zoekt. Vervolgens componeert de app muziek voor jou.

9. Opus Clip, maakt van een lange video korte social clips

Opus Clip knipt automatisch je lange, horizontale video in korte, verticale video’s met automatische ondertiteling. Vooral in het Engels is deze tool erg sterk.

Handige weetjes over Opus Clip:

 • Pluspunt: deze app met geintegreerde AI-tools scant jouw lange video en maakt er automatisch een reeks korte social video’s van. Inclusief ondertiteling.
 • Minpunt: je zit vast aan een abonnement, en Opus is momenteel iets minder sterk in het Nederlands. Ik heb wisselende resultaten in het Nederlands, maar hele sterke resultaten in het Engels. Ik verwacht dat dit de komende maanden gaat veranderen.
 • Handig voor als je lange video’s zoals meetings en presentaties in een handomdraai wil omzetten naar korte social video’s.

10. Geintegreerde editing-tools op social platformen

Wist je dat je op Insta en Tiktok zelf ook je video’s kunt bewerken? En dat die bewerkingstools snel ontwikkelen, en telkens beter worden? Je kunt clips inkorten, teksten en muziek toevoegen, je logo, foto’s of extra video’s toevoegen – en met handige edit-sjablonen werken. Bovendien kunnen de platformen alle teksten die je in deze tools zelf plaatst lezen, dus ook voor SEO is dit handig.

[…]
Medhc-fases-banner
Advertentie(s)