Pharmamarketeer

Dit zijn de freelancer uurtarieven voor Marketing, Communicatie en Sales in 2021

Dit zijn de freelancer uurtarieven voor Marketing, Communicatie en Sales in 2021

Regelmatig stellen opdrachtgevers harde eisen zoals een maximaal uurtarief en een maximaal aantal uur voor een opdracht, terwijl dit niet altijd realistisch is. Het hebben van een budget en een richtprijs is belangrijk, maar de doelstelling die te behalen valt is belangrijker. Want als je puur op het uurtarief af zou gaan, zou het zomaar kunnen dat een freelancer met een veel hoger uurtarief (en doorgaans meer kennis en ervaring dan iemand met een lager tarief) de opdracht naar een hoger niveau tilt, de doelstelling haalt en een beetje extra doet én alles in de helft van de tijd die je voor ogen had.

Hoeveel een freelancer per uur vraagt, heeft dus te maken met de inhoud van de opdracht, de locatie, de lengte van de opdracht, de benodigde werkervaring en de specialistische kennis van de freelancer. Kijk daarom eerst naar de eigenschappen en vaardigheden die je nodig hebt voor je opdracht, de doelstelling van de opdracht en zoek daar dan de meest geschikte freelancer bij. 

Lees het hele artikel op: Dit zijn de freelancer uurtarieven voor Marketing, Communicatie en Sales in 2021 (adformatie.nl)

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)