Pharmamarketeer

Hoe Bouw je een Winnende Contentplanning voor Sociale Media [Template]

Hoe Bouw je een Winnende Contentplanning voor Sociale Media

De regels van betrokkenheid variëren per platform, net zoals de doelgroepen en mogelijkheden voor merken. De populariteit van platforms fluctueert terwijl nieuwe uitdagers opkomen, met de hoop de scène te verstoren en de aandacht te trekken. Ooit stabiele en betrouwbare mediakanalen veranderen hun zakelijke prioriteiten en worden ongunstig.

Succes vereist inzicht in hoe deze contentgesprekken moeten worden benaderd. Een contentplan voor sociale media geeft je dat inzicht. Het verduidelijkt waar je je inspanningen op moet richten, hoe je betekenisvolle verbindingen kunt maken en welke resultaten je kunt behalen.

Begin met het onderzoeken van platformopties, het beoordelen van bestaande assets en het bepalen waar ze het beste aansluiten bij de prioritaire doelen. Zet die inzichten vervolgens om in een actiegericht contentplan voor social media marketing dat je team laat weten waar, wanneer en wat te posten.

Deze gids en contentplan template voor sociale media kan het planningsproces gemakkelijker maken en de resulterende inspanningen effectiever.

Maak Informatiegestuurde Beslissingen

Dit planningsproces voor social media contentstrategie omvat vier stappen:

 1. Onderzoek je Opties:
  • Evalueer potentiële kanalen om de gebruikersbasis, unieke betrokkenheidsmogelijkheden en waardepropositie te begrijpen.
 2. Beoordeel Bestaande Assets:
  • Identificeer distributieklaar materiaal, assets die opnieuw kunnen worden gebruikt om hun aantrekkingskracht te vergroten, en kritieke onderwerpen die moeten worden ingevuld met nieuwe content.
 3. Identificeer Topkansen:
  • Breng je use cases in kaart tegen potentiële platforms om te bepalen welke het beste aansluiten bij je marketingstrategie, contentdoelen en merkwaarden.
 4. Stel Procedures en Richtlijnen vast:
  • Zorg ervoor dat je team is uitgerust om de kwaliteitsnormen van je merk te handhaven voor waardevolle gesprekken.

Bouw je Social Media Contentstrategie Plan

Zodra je de informatie hebt om te bepalen waar, wanneer en hoe je je social content verspreidt, is het eenvoudig om dit in een plan op te nemen. Maak een matrix van de kanalen die het meest logisch zijn voor je merk en noteer de betrokkenheidsdetails. Wanneer alle velden zijn ingevuld, heb je een contentplan voor sociale media dat gemakkelijk kan worden geraadpleegd, bijgewerkt en gedeeld binnen je organisatie.

De aanbevolen informatie in je contentplan voor sociale media omvat:

 • Wie we bereiken: Persona(s) die het meest actief/betrokken zijn op dit kanaal
 • Doelen/voordelen: Wat dit kanaal zal bereiken; unieke mogelijkheden die elders niet kunnen worden behaald
 • Uitgelichte onderwerpen/contenttypes: Onderwerpen en assets die waarschijnlijk resoneren met deze community
 • Ideale snelheid: Frequentie en tijd op dit kanaal; hoeveel tijd te besteden aan het monitoren en bijdragen aan relevante gesprekken
 • Formaten: Contenttypes die succesvol zijn gebleken of opkomende formaten die een kans bieden om het gesprek in die sociale ruimte te domineren
 • Toon en regels van betrokkenheid: Gespreksstijl en stem; speciale criteria of overwegingen om te volgen (bijv. “280 tekens of minder”, “voorkom dat video’s automatisch afspelen”, “visuals benadrukken boven tekst”)
 • Teambronnen: Rollen/individuele collega’s verantwoordelijk voor de sociale communities van je merk; andere personen die bevoegd zijn om namens het bedrijf te posten; wie te informeren als er vragen rijzen of problemen escaleren
 • Call(s) to action: Berichten en link-URL’s voor verwijzingsverkeer
 • Kernprestatie-indicatoren (KPI’s): Metrics om de contentprestaties te meten tegen marketingdoelen

Overweeg ook de volgende informatie toe te voegen:

 • Trefwoorden en onderwerpen tags: Prioritaire trefwoorden in social posts voor SEO-doeleinden en relevante hashtags of onderwerp tags om de aandacht van je doelpubliek te trekken
 • Distributiepartners: Relevante influencers, industrie-experts en communityleden om te vermelden (met behulp van het @-symbool) of in te schakelen om het bereik en de betrokkenheid te vergroten
 • Promotiemogelijkheden: Betaalde advertentieproducten en andere platformspecifieke aanbiedingen om de prestaties van een post te versterken

Maak je Merk het Middelpunt van het Sociale Mediafeest

Ongeacht hoe ver en breed je bedrijf zijn bereik wil uitbreiden, succesvolle contentmarketingdistributie komt vaak neer op een strategische, systematische en schaalbare aanpak. Dit model zorgt ervoor dat iedereen werkt vanuit hetzelfde social media blauwdruk, maar het is niet de enige manier om het werk gedaan te krijgen. Laat ons weten welke processen je gebruikt om te bepalen waar, wanneer en hoe je je content deelt en je merkinvloed verspreidt.

sample-social-media-strategy-template.png*Dit artikel is vertaald naar het Nederlands

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)