Pharmamarketeer
Doorbraak in behandeling van baby's met agressieve leukemie

Doorbraak in behandeling van baby’s met agressieve leukemie

Doorbraak in behandeling van baby’s met agressieve leukemie

Een nieuwe immuuntherapie voor baby’s met een agressieve vorm van leukemie vergroot de overlevingskansen aanzienlijk, blijkt uit nieuw onderzoek dat werd geleid door het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

“Het gaat om baby’s met acute lymfatische leukemie. Door een genetische afwijking bij die baby’s wordt de leukemie heel agressief. 75 procent van de baby’s met leukemie heeft deze vorm, in Nederland zijn dat ongeveer drie baby’s per jaar”, zegt Inge van der Sluis, kinderoncoloog in het Prinses Máxima Centrum. Ze leidde het onderzoek naar de nieuwe therapie.

Van 66 naar 93 procent

“Door het toevoegen van de immuuntherapie aan de behandeling is 93 procent van de baby’s na twee jaar nog in leven”, zei Van der Sluis in het NOS Radio 1 Journaal.

Die 93 procent staat tegenover de 66 procent die na twee jaar nog in leven is na een traditionele behandeling met alleen chemotherapie. Het onderzoek werd gisteravond gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift The New England Journal of Medicine.

Medhc-fases-banner
Advertentie(s)