Pharmamarketeer

De acute; trends in UX & CX voor 2021

Welke UX en CX-trends kenmerken 2021? We zetten de belangrijkste voor je op een rij. Ontwikkelingen die de user experience van onze klanten en medewerkers dit jaar verder vormgeven. Van brand experience design en blended events tot social e-commerce en blijvende aandacht voor ethiek.

Yes, het is weer tijd om in de glazen bol te kijken! Maar als er ook maar iets is dat 2020 ons geleerd heeft, dan is het wel dat toekomstvoorspellingen onmogelijk zijn. Gelukkig komen trends nooit plotsklaps uit de lucht vallen. In dit overzicht bespreken we de meest boeiende en inspirerende ontwikkelingen op het gebied van UX, CX, digital design en digitale klantinteractie. Let’s go!

1. Vakmanschap: ontmoet de super designer2. Van UX design naar brand experience design3. Blended events in het post-coronatijdperk4. Van MVP naar Minimum Lovable Products5. Aandacht voor ethiek blijft6. Opkomst van social e-commerce1. Vakmanschap: ontmoet de super designer

Tien jaar geleden ontwierpen webdesigners alles nog ‘met de hand’ in Photoshop. Mooi was die tijd ;-).  Maar het was ook noeste arbeid: desktop, tablet én mobiel – pagina voor pagina werd alles in aparte bestanden uitgewerkt. In de 10 jaar die volgden veranderde onze wereld volledig. Tools van nu, zoals als Sketch en Figma, nemen routinematig werk uit handen. Uitlijningen, stijlwijzigingen en consistentie-checks laten we over aan onze software. En in een handomdraai toveren we een statisch design om in een interactief prototype – klaar om getest te worden bij eindgebruikers en over te dragen aan developers.

Tools geven designers superkrachten

De tools van vandaag maken maken het werk sneller en efficiënter. De tools van morgen geven digital designers superkrachten. Gedreven door AI-technologie ontstaan er generative-designoplossingen. Zo zijn er tools die logo’s genereren, complete sites ontwerpen of zelfs penschetsen omzetten in volledige code. The robots are taking over! Nee natuurlijk niet. Al dachten afgelopen zomer sommige designers eventjes van wel.

There are already dozens of algorithm-driven design tools that you can use in more practical ways: to create layouts and marketing materials, choose visual styles (…) and small design details that have completely disappeared from the design because of the desire to do things faster and cheaper. — Kate Shokurova

Net als in andere industrieën waar robotisering zijn intrede heeft gedaan, zal de rol van digital designers in de loop der jaren veranderen. We krijgen er slimme digitale assistenten bij die ons helpen bij het exploreren van oplossingsrichting. Zodat we meer tijd overhouden voor voor innovatie en creativiteit! 2021 wordt het jaar waarin we voorzichtige stapjes zullen zetten in het experimenteren met deze AI-gedreven design-tools.

Verder lezen

 

 

Advertentie(s)
Geen nieuws missen?
Volg de duizenden farma professionals die Pharmamarkteer.nl via e-mail lezen

Uw inschrijving is gelukt.
Bedankt!
Naar Pharmamarkteer.nl